طرز تهیه چند نوع شیرینی صدفی

0
99
شیرینی صدفی که به آن گا‌ها مادلین هم می ‌گویند یک کیک یا کوکی کوچک با بافت نرم و خوشمزه است. این شیرینی مناسب برای پذیرایی در عید نوروز است. شیرینی صدفی طرز تهیه راحتی دارد، ولی برای تهیه آن به قالب‌های صدفی احتیاج است.

مواد لازم برای شیرینی صدفی :

 کره  ۱۲۰ گرم
 تخم مرغ بزرگ  ۲ عدد
 شکر ۱/۲ پیمانه 
 رنده پوست لیمو ۲ قاشق چایخوری 
 وانیل  ۱/۲ قاشق چایخوری
 آرد سفید الک شده ۱ پیمانه (۱۱۵ گرم) 
 بکینگ پودر ۱/۲ قاشق چایخوری 
 نمک ۱/۸ قاشق چایخوری 
پودر قند در صورت تمایل به مقدار لازم برای تزیین

طرز تهیه شیرینی صدفی یا مادلین با پودر قند :

تخم مرغ ها را زودتر از یخچال بیرون بگذارید تا به دمای اتاق برسند. در شروع ابتدا کره را روی حرارت کم یا در مایکروفر آب کنید و اجازه بدهید در طول هم زدن تخم مرغ، کمی خنک شود.

تخم مرغ ها را در کاسه بزرگی بشکنید. شکر را اضافه کنید. به مدت ۸ دقیقه با سرعت زیاد هم بزنید. بهتر است از همزن برقی استفاده کنید. (با همزن دستی هم می شود در تهیه شیرینی صدفی استفاده کرد.) بعد از هشت دقیقه هم زدن مایه غلیظ و روشنی آماده می شود. زمانی که سر همزن را بلند می کنید از آن آویزان می شود. از اینجا به بعد دیگر نیازی به همزن برقی ندارید. وانیل و رنده پوست لیمو را اضافه و بعد مخلوط کنید.

آرد الک شده، نمک و بکینگ پودر را در ظرف دیگری با هم مخلوط کنید. مخلوط آرد را در دو مرحله به مایه شیرینی صدفی اضافه کنید و هر بار به آرامی و به یک سمت زیر و رو کنید تا خوب با هم مخلوط شوند.

یک چهارم از کل مایه را داخل کره آب شده بریزید. یک دقیقه آرام هم بزنید تا خوب با هم مخلوط شوند. سپس این مخلوط را به مایه اصلی کیک اضافه کنید. مجدداً هم بزنید تا مایه یکدست و براقی درست شود. روی ظرف خمیر را با سلفون بپوشانید و ۳۰ تا ۶۰ دقیقه در یخچال قرار دهید تا خنک شود. بیش از این خمیر را در یخچال قرار ندهید. زیرا کره جامد می شود و نمی گذارد شیرینی در فر پف کند.

چند دقیقه قبل ازاینکه مایه را از یخچال بیرون بیاورید، فر را روی دمای ۱۷۷ درجه سانتیگراد تنظیم کنید. بگذارید کاملاً گرم شود. دو قاشق کره را آب کنید و با آن کف قالب شیرینی صدفی را چرب کنید.

خمیر بعد از ماندن در یخچال اسفنجی می شود. این نشانه خوبی است. سعی نکنید هوای داخل آن را خالی کنید. وسط هر حفره از قالب یک قاشق پر از خمیر بریزید. نیازی نیست آن را پخش کنید. اگر خمیر اضافه دارید دوباره روی آن را بپوشانید و در یخچال بگذارید.

از خمیر ۱ قاشق غذاخوری داخل قالب ها بریزید

۱۰-۱۲ دقیقه مادلین ها را در فر بگذارید. شیرینی زمانی آماده است که روی آن را آرام با انگشت فشار بدهید حالت فنری داشته باشد. اجازه بدهید یکی دو دقیقه بعد از خارج کردن از فر خنک شوند. سپس قالب را برگردانید. شیرینی ها را روی دیس یا خنک کننده کیک بچینید تا از داغی بیفتند. در آخر روی آن ها پودر قند بپاشید.

طرز تهیه شیرینی صدفی با عسل :

طرز تهیه شیرینی صدفی با عسل

مواد لازم برای شیرینی صدفی :

 آرد ۱۸۵ گرم 
بکینگ پودر  ۱ قاشق غذاخوری 
 پوست لیمو رنده شده  ۲ قاشق چایخوری
 وانیل ۱ قاشق چایخوری 
شکر  ۱۷۰ گرم 
 تخم مرغ  ۳ عدد
 شیر  ۱/۴ فنجان
 عسل  ۱.۵ قاشق غذاخوری
کره آب شده ۱۴ قاشق غذاخوری

طرز تهیه شیرینی صدفی با عسل :

ابتدا فر را با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد گرم کنید.

آرد و بکینگ پودر را با هم مخلوط کنید سپس پوست لیمو را اضافه کنید.

شکر و وانیل را در کاسه ای جدا مخلوط کنید سپس تخم مرغ، شیر، عسل و کره را به شکر و وانیل اضافه کنید و مخلوط کنید تا یکدست شود سپس مخلوط آرد را کم کم اضافه کنید و به آرامی هم بزنید تا کاملا ترکیب شوند.

قالب های صدفی شکل را با کره چرب کنید و داخل آن ها آرد بپاشید.

در هر قالب یک قاشق غذاخوری خمیر شیرینی بریزید تا ۲/۳ قالب پر شود. سپس شیرینی ها را به مدت ۱۰ تا ۱۲ دقیقه در فر قرار بدهید تا حدی که طلایی شده و اگر خلال دندان در آن فرو کنید تمیز بیرون آید. سپس از فر خارج کنید و اجازه بدهید تا کمی خنک شوند. بهتر است این شیرینی گرم سرو شود.

نکته های کلیدی تهیه شیرینی صدفی:

مادلین های اصیل فرانسوی مثل بعضی کیک یزدی ها روی آن ها حسابی پف می کند. اگر دوست دارید شیرینی شما هم آن مدلی باشد قالب را از حدود چهار ساعت قبل توی یخچال بگذارید. سپس مایه خنک شده را داخل آن بریزید و به فر منتقل کنید.

 معمولاً روی این شیرینی ها فقط پودر قند می پاشند. اما می توانید برای داشتن شیرینی صدفی مجلسی تر آن را داخل شکلات آب شده بزنید و روی آن مغزهای خرد شده بریزید.

• اگر قالب صدفی ندارید می توانید از قالب مافین کوچک هم استفاده کنید. اما دقیقا بافت ترد مادلین را پیدا نمی کند. بهتر است یک قالب صدفی تهیه کنید. می توانید  کوکی های دیگر را هم با این قالب به شکل صدفی درست کنید.

• بهتر است این شیرینی ها را داخل ظرف در داری نگهداری کنید.

طرز تهیه نوعی دیگر شیرینی صدفی :

شیرینی صدفی یا شیرینی مدیا با ظاهری لایه لایه و صدف مانند و طعمی مانند زولبیا و بامیه دارد. این شیرینی شیک و خوشمزه را برای افطار درست کنید.

طرز تهیه شیرینی صدفی شربت دار

برای شربت شیرینی صدفی :

 شکر  ۳ پیمانه
 آب  ۳ پیمانه
 زعفران آبکرده  به مقدار لازم
 گلاب  به مقدار لازم

 

طرز تهیه شربت شیرینی :

برای تهیه شربت شکر و آب را با هم مخلوط کنید و روی گاز بگذارید تا جوش بیاید و کمی غلیظ شود و در آخر گلاب و زعفران را اضافه کنید. و بعد از غلیظ شدن آن را خاموش کنید.

نکات :

می توانید داخل شربت از دارچین یا حل و یا هر چی که دوست دارید استفاده کنید.

مواد لازم برای تهیه شیرینی صدفی :

 شیر  ۳/۴ پیمانه
ماست ۳/۴ پیمانه
تخم مرغ ۱ عدد
 آرد  به مقدار لازم تقریبا ۴-۵ پیمانه 
 روغن مایع  ۳/۴ پیمانه
سرکه   ۱ قاشق غذاخوری
بکینگ پودر  ۲ قاشق چایخوری 
کره  ۱۱۳ گرم 
 گردو ۱ پیمانه 
نشاسته  به مقدار لازم

 

طرز تهیه شیرینی صدفی :

تخم مرغ و شیر و ماست را هم بزنید سرکه و روغن مایع را اضافه کنید و آرد و بکینگ پودر را مخلوط کنید و کم کم به مواد اضافه کنید و به آرامی مخلوط کنید و زمانی که سفت شد آن را با دست ورز بدهید. اگر خمیر چسبناک بود مقدار کمی آرد اضافه کنید. خمیر را ورز بدهید تا یکدست شود.

اکنون خمیر را به تکه های کوچک تقسیم کنید. گلوله هایی اندازه نارنگی جدا کنید تقریبا ۱۳-۱۴ تا گلوله خمیر می شود.

روی میز را آرد نشاسته بپاشید و خمیرها را دانه دانه با کمک وردنه به اندازه یک بشقاب باز کنید.

حتما از آرد نشاسته استفاده کنید چون نشاسته هست که باعث می شود خمیر این شیرینی لایه لایه در بیاید.

بعد از باز کردن هر خمیر آنها را روی هم قرار بدهید لابه لای هر خمیر مقدار خیلی کمی آرد نشاسته بپاشید و با دست پخش کنید (زیاد نریزید).

بعد از تمام شدن همه ی خمیرها، همه ی خمیرهایی را که روی هم چیده بودید را با کمک وردنه دوباره نازک و باز کنید تا یک خمیر گرد و بزرگ بدست بیاید.

نحوه آماده کردن خمیر لایه ای برای شیرینی صدفی

حالا خمیر را از یک طرف شروع به رول کردن کنید و بعد با کمک یک چاقوی تیز و سر صاف (دندانه دار نباشد) برش بزنید برش هایی به سایز یک سانتی اگر ضخیم درست کنید شیرینی هایتان خوب در نمی آید سعی کنید نازک برش بدهید.

سپس هر برش را کف دستتان بگذارید و با دست دیگر کمی فشارش بدهید و داخل آن را گردو خرد شده بگذارید.

 

بین شیرینی صدفی گردو قرار بدهید

لبه های خمیر را به هم برسانید و داخل سینی بچینید. بعد از تمام شدن همه خمیرها روی خمیرها را کره آب شده بزنید.

سعی کنید خساست به خرج ندهید در مورد کره زیرا باعث می شود شیرینی تردتر و رنگ آن طلایی تر شود و باعث لایه لایه شدن شیرینی می شود.

بعد سینی را داخل فر که از قبل روی ۳۵۰ درجه فارنهایت روشن کرده بودید به مدت ۲۰-۳۰ دقیقه بگذارید.

نحوه قرار دادن شیرینی صدفی داخل سینی فر

بعد از پخت شیرینی صدفی را از فر بیرون بیاورید و روی آن ها شربت بریزید. شربت باید خنک و شیرینی ها داغ داغ باشند.

 

گردآوری: بخش آشپزی بیتوته

افزودن دیدگاه

لطفا دیدگاه خود را بنویسید
لطفا نام خود را وارد کنید